Spelregels

Marathonschaats Manager Spelregels
Laat zien dat je echt verstand heb van het marathonschaatsen. Stel jouw team samen en volg jouw helden als manager van je eigen ploeg!

Deelnemen aan het spel
Voordat u begint moet u zich eerst registreren, dit kan eenvoudig via de registratie knop. Heeft u zich al geregistreerd bij Marathonschaats Manager seizoen 2? dan hoeft u alleen maar in te loggen. Wanneer u een account heeft kunt u naar het Marathonschaats Manager spel gaan en uw team samenstellen. Meedoen aan de marathonschaats manager blijft gratis. Meespelen voor de prijzen kan al vanaf 4,95 euro. Je kan eenvoudig meespelen voor de prijzen via het inlogpaneel en de iDeal procedure. De registratie-bijdragen komen enkel ten goede van marathonschaatsmanager en daarmee ter meerdere eer en glorie van het Nederlandse marathonschaatsen.

Deelnamen dames betaversie
Om deel te nemen aan de dames betaversie moeten de managers om een dames team te samenstellen apart aanmelden, dat kan via de registratielink voor de dames betaversie marathonschaatsmanager

Inloggen en team bekijken
U kunt eenvoudig inloggen via het inlogknop, middels het invullen van uw email en wachtwoord komt u in de ‘manager-home’. U kunt in uw ‘manager-home’ de volgende informatie vinden. Welke rijders u heeft, hoeveel punten de schaatsers binnen hebben gehaald, welke positie u staat in het dag- en tussenklassement.

Duur van het spel
Marathon Manager begint op 21 oktober met de KPN Cup wedstrijd in Amsterdam. U kunt aanpassingen in uw team maken tot 21 oktober 12:00 uur. Daarna kunt u geen aanpassingen meer maken in uw team maken, gedurende het hele seizoen kunt u geen aanpassingen maken. Het spel loopt t/m 04-03, het einde van het marathonschaatsseizoen.

Kopen van schaatsers
Het budget dat u heeft te besteden is € 1.000.000. Het is niet verplicht om uw gehele budget te gebruiken. Wanneer u een schaatser koopt dan wordt dit aankoopbedrag automatisch van uw budget afgeschreven. U krijgt een melding zodra u het budget overschrijdt of teveel rijders in u team heeft.

Aan het begin van het seizoen is het altijd moeilijk om te voorspellen wie goed in vorm zijn en wie niet. Hoe zijn de toppers de zomer doorgekomen en wie verrassen er? Kies dus zorgvuldig uit want u kiest uw team voor het hele seizoen.

In het seizoen zijn ook veel verschillende soorten wedstrijden. Er zijn baan wedstrijden, maar ook natuurijswedstrijden. Alle soorten wedstrijden kunnen verschillende specialisten en als manager wilt u natuurlijk de specialisten in uw team als hun wedstrijden op het programma staan. Sinds dit seizoen nemen wij alle wedstrijden mee van de KPN Marathon cup, NK tot en met de wedstrijden op natuurijs.

Samenstellen van uw team
Uw team bestaat maximaal 6 schaatsers, er is geen minimum aan het aantal rijders voor uw team. De keuze van de schaatsers, is geheel aan u als manager. Aan het spel doen alleen schaatsers mee die vorig jaar punten hebben behaald tijdens marathon cups, GP wedstrijden en/of nationale kampioenschappen

De puntentelling

PUNTENTELLING RIJDERS PUNTENTELLING
PER WEDSTRIJD (zie kalender) NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP en
(ALTERNATIEVE) ELFSTEDEN TOCHT
UITSLAG PUNTEN PUNTEN
1. 50 100
2. 44 88
3. 40 80
4. 36 72
5. 32 64
6. 30 60
7. 28 56
8. 26 52
9. 24 48
10. 22 44
11. 20 40
12. 18 36
13. 16 32
14. 14 28
15. 12 24
16. 10 20
17. 8 16
18. 6 12
19. 5 10
20. 4 8
21. 3 6
22. 2 4
23. 1 2
24. 1 2
25. 1 2

Toelichting puntentelling bij de Marathonschaats Manager seizoen 3

Controleer je team
Pas één week voor de start van de Marathon Cup zijn de deelnemerslijsten definitief. Tot die tijd kunnen wijzigingen optreden, dit gebeurt veelvuldig. Zorg ervoor dat je één dag voor de deadline controleert of uw team compleet is!

Blessure en diskwalificatie
Indien een schaatser tijdens het seizoen geblesseerd raakt of wordt uitgesloten van de wedstrijd (gediskwalificeerd, dopinggebruik etc.), dan wordt deze schaatser ook uit het spel gehaald. De punten die met deze renner zijn verdiend, komen dan niet te vervallen.

Gelijke Stand
In geval van een gelijke stand tussen deelnemers aan de marathonschaats manager, wordt de hoogte in de ranking als volgt vastgesteld:

1) Bij een gelijk stand wordt eerst gekeken naar de behaalde punten voor eerste cup wedstrijd;
2) Als dat gelijk is wordt gekeken naar de punten voor tweede cup wedstrijd;
3) Als dat ook gelijk is dan wordt gekeken naar de punten voor derde cup wedstrijd;
4) Als dat ook gelijk is, dan telt degene die zich als eerste op marathonschaats manager heeft aangemeld.

Calamiteiten
In bijzondere gevallen kan de spelleiding beslissen om een wedstrijd niet mee te laten tellen. In geval van storingen of andere calamiteiten zal de spelleiding er alles aan doen om dit te verhelpen. Mocht dit niet lukken dan kan de leiding er voor kiezen om de wedstrijd niet mee te laten tellen.

Disclaimer
Dit spel is gemaakt voor de echte fans. Onsportief gedrag is dan ook niet toegestaan. Elke onsportieve actie kan sancties tot gevolg hebben. Het oordeel over onsportief gedrag wordt door de spelleiding genomen. Hierover is geen discussie mogelijk. Mogelijke straffen zijn uitsluiting van het spel, geen aanspraak maken op eventuele prijzen en puntenaftrek. Wanneer de spelregels geen duidelijke oplossing bieden, beslist de spelleiding. Tevens heeft de spelleiding het recht om op elk gewenst moment de reglementen te wijzigen en/of aan te passen. Alleen deelnemers waarvan de adresgegevens correct zijn ingevoerd komen in aanmerking voor de prijzen. Als dit in het belang van het spel is kunnen (alle) scores ongedaan worden gemaakt. Deelnemers maken in dit geval geen aanspraak op de prijzen. Deze beslissing wordt door de spelleiding genomen. Door inschrijving aan het spel gaat de deelnemer akkoord met de hier vermelde voorwaarden

Sponsors

- Ben jij de beste marathonschaats manager van Nederland? -

1444229097_square-facebook  1444229163_instagram